Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eső előtt köpönyeg

2015.03.21

Ki ne ismerné Bridget Jonest, a bájosan tökéletlen dundi leányt, aki örökké kínos helyzetekbe keveredik. Ám a blamázs nem csupán a filmvásznon fordulhat elő. A nagy leégés bármikor bárkivel megtörténhet, s legfőképpen pont akkor, amikor a legtökéletesebbnek akarunk látszani. Hidd el, a letört cipősarok, az elmázolt smink és a retikül szerte-széjjelguruló tartalma egy elegáns étterem még elegánsabb szőnyegén, csak a jéghegy csúcsa. A rutinos csetlő-botlók ennél jóval nagyobb kalamajkát is képesek okozni. Ha úgy érzed, hogy te is közéjük tartozol, akkor vess véget egyszer s mindenkorra a blamának! Íme néhány jó tanács az arcpirító helyzetek elkerülésére:

 

Kezdjük mindjárt a reggeli szépítkezésnél. Alapvető szabály, hogy festékből a kevesebb több. Azt is érdemes átgondolnod, hogy milyen programok várnak rád aznap. Ha például a legújabb szuperromantikus film bemutatójára készülsz, használj inkább vízálló szempillaspirált. Így kifelé menet nem kell mindjárt a mosdó keresésével bajlódnod, hogy rendbe hozd magad.

 

Öltözködésnél gondosan ellenőrizd az új ruhadarabokat! Vágj le róluk minden apró emblémát és címkét! Így elkerülheted, hogy a jutányos áron beszerzett cipő talpán egész nap ott virítson a narancssárga ötvenszázalékos matrica.

 

Persze a régi, megszokott ruhadarabokkal is jobb vigyázni. Elromlott a cipzár, lötyögnek a gombok? Időben orvosold a hibát! Különben megeshet, hogy ott állsz majd az utcán bugyiban és melltartóban.

 

A táskadivatot nehéz követni. Mármint szabadidővel. Az indulás előtti utolsó két másodpercben inkább ne is pakold át a szütyőd tartalmát, mert bizonyára a bankkártya vagy az óvszer marad otthon.

 

Tömegesen közlekedsz? Felejtsd el a tűsarkút! Lehetetlen benne a busz után futni, beakadhat a mozgólépcsőbe, ráadásul estére még a bokád is megfájdulhat. Praktikus megoldás lehet viszont a táskába rejtett váltócipő. Így az irodában vagy a randin egy pillanat alatt szexi lehetsz.

 

Péntek este, szingli asztaltársaság a kedvenc retrókocsmádban. Az alkalom arra csábít, hogy italba fojtsd a világ kegyetlensége miatt érzett fájdalmadat. Mégse tedd! Elvégre mi van, ha épp akkor lép be az ajtón a nagy ő. A mattrészegség különben is kockázatos dolog. Hiába tápláltad be ugyanis előre a taxi számát a telefonodba, ha képtelen vagy megmondani a nevedet.

 

A barátnőd barátnőjének esküvőjén alaposan győződj meg arról, hogy a kiszemelt pasi valóban szingli! Különben még a vőlegényre szállsz rá azzal a dumával, hogy hölgyválasz.

 

Sajnos az álompárok élete sem könnyű. A pasid már megint meccsre készül a haverokkal, esetleg sztriptíztáncosnőkkel fűszerezett legénybúcsúra? Ha elkíséred, bizonyára egész este bosszankodsz, és kellemetlenül érzed majd magad. Szervezz inkább külön programot, és légy nagyon titokzatos!

 

Az udvariasság fontos dolog. Ha vendégeket fogadsz, légy előzékeny! Semmiképpen se huppanj bele a legkényelmesebb foteledbe azzal a felkiáltással, hogy én mindig innen nézem a tévét, mert lehet, hogy többet nem jönnek.

 

Közlekedj okosan! A navigáció fontos dolog, de ne bízz meg vakon a GPS-ben. Lehet, hogy azért bolyongsz már egy órája a sztrádán, mert a memóriában felejtetted a tegnap esti útvonalat.

Iváncsik Edda